predstavitev

 

shotokan

 KARATE KLUB SHOTOKAN KRANJ

http://www.shotokan-klub.si

info@shotokan-klub.si

Karate klub Shotokan Kranj je pričel delovati leta 1978, pod imenom Shotokan karate klub Gumar Kranj. Nastal je v sodelovanju s športnim društvom Gumar, ki je bil generalni pokrovitelj pri podjetju za izdelavo gum Sava Kranj. Ob prenehanju delovanja športnega društva Gumar, je bil klub leta 1995 preimenovan v KK Shotokan Kranj. Klub je registriran član Karate zveze Slovenije.

Od nastanka kluba je glavni trener g. Vojo Ašanin (mojster 5. dan). Svojo aktivno pot je začel leta 1975 v Karate klubu Naklo, ki ga je vodil g. Milan Pagon. Ob prenehanju delovanja KK Naklo leta 1977, je prestopil v KK Emona Ljubljana, k senseiu Tokuhisi Takashiju (mojster 6. dan), s katerim še dandanes tesno sodeluje.

Do danes smo v klubu vzgojili veliko mladih karateistov in veliko karate mojstrov.

Člani se udeležujejo vseh večjih domačih in mednarodnih turnirjev. Že 12 Leto prirejamo tradicionalni mednarodni karate turnir, kranj open, pogosto pa prevzemamo tudi organizacijo državnih prvenstev in pokalnih tekem.

V zadnjih letih smo po rezultatih v vrhu slovenskega in tudi evropskega karateja.

Ob vseh uspešnih tekmovalcih, smo vzgojili dva vrhunska tekmovalca, ki merita na sam svetovni vrh karateja. Juš Markač in Danijel Rihtarič sta že od mlajših skupin (malčki, ml. dečki, starejši dečki, kadeti, mladinci, ml. člani) osvojila več ali manj vsa državna prvenstva in naslove pokalnih prvakov Slovenije.

Vrhunec pa smo dosegli letos na evropskem prvenstvu v Novem Sadu, kjer je Juš Markač postal prvi slovenski evropski prvak v kategoriji mladincev do 76 kg in se vpisal v zgodovino slovenskega karateja, Danijel je osvojil tretje mesto v kategoriji ml. člani do 21 let – 78 kg.

Priloženi dokument ratingov svetovne karate zveze dokazuje, da sta oba tekmovalca resna kandidata za osvajanje medalj na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Maleziji.

Prvenstvo se bo odvijalo od 13. do 16. oktobra v Melaki, Maleziji.

Seveda so vse aktivnosti kluba, kakor tudi zagotavljanje udeležbe na tekmah povezane z velikanskimi stroški, ki jih moramo pokrivati sami ob pomoči staršev in sponzorjev.

Prepričani smo, da bomo z dobrim delom in rezultati ustvarili še veliko uspešnih tekmovalcev in mojstrov, prav tako pa dosegli vidne uspehe tudi na tem svetovnem prvenstvu.

Spoštovani, zato vas naprošamo za pomoč, da bi lahko zagotovili odhod omenjenih tekmovalcev. Stroški udeležbe, ki so izključno stroški kluba bodo znašali okoli 5000€.

 

Order by

 

First name

Last name

Club

Gold

Silver

Bronze

5.

7.

Points

1.

Juš

Markač Slovenia

1

1

1

348

2.

Emad

Mojdehi Iran

1

300

3.

Alibek

Idris Kazakhstan

1

200

3.

Emanuele

Sarnataro Italy

1

200

5.

Anders

Fjeldberg Norway

1

100

5.

Mohammad

Hameed Kuwait

1

100

5.

Ken

Nishimura Japan

1

100

5.

Ziya

Yasar Turkey

1

100

 

 

Comments are closed.